Misslyckade förändringsprojekt.

Det är lätt att hitta artiklar om hur många förändringsprojekt som misslyckas. Anledningar till det finns det flera.
Men en väldigt viktig framgångsfaktor är en tydlig målbild och en ledningsgrupp som står bakom förändringen till 100% (Hur många gånger har jag inte hört medarbetare som sagt ”sopa trappan uppifrån”, när de upplevt att ledningen inte står för förändringen utan kör på efter egen agenda?).

Men det är inte alltid enkelt att ta fram och kommunicera en tydlig målbild, när man leder en komplex verksamhet i en snabbt föränderlig omvärld. Lyckas man, är dock grunden lagd för god kommunikation i verksamheten.
Komplexa sammanhang förstås och koms ihåg bättre när de presenteras som en bild. Och som en kund sa – ”ja hur i herrans namn skulle vi ens beskriva denna målbild i text? Var skulle vi börja? Hur skulle vi kunna förklara hur det hänger ihop?”.
Vi kallar det ImageDrivenChange. För att vi vill bidra till mer effektiv förändringsledning här i världen.

Skicka ett mail om du vill veta mer till info@bdstudio.se .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *