Om

Business Design Studio drivs av Lena Pehrs, managementkonsult inom strategi- och förändringsledning som skapat konceptet Image Driven Change – att leda förändring genom att jobba bildbaserat.

Tel: 0703 – 43 37 33
Mejl: lena.pehrs@businessdesignstudio.se

Mer om Lena

Jag har alltid älskat att rita. När jag växte upp spenderade jag mycket tid vid mitt skrivbord och tecknade, målade och skapade. Jag har ritat allt möjligt, men mest av allt har jag alltid gillat att rita människor. Att hitta blicken. Karaktären. Allra helst att få personen ifråga att känna igen sig i bilden. Att iaktta och rita ger mig flow.

Vid 19 flyttade jag hemifrån för att studera, civilingenjör Industriell Ekonomi vid Linköpings Tekniska Högskola. Passade min analytiska sida utmärkt, då jag älskar matematik nästan lika mycket som bild. Men tyvärr fick ingenjörsstudier mig att tappa bort bildskapandet.

grafisk cv Lena Pehrs

Mitt tecknade CV

Efter studierna, och en sväng med studier i Glasgow och Nantes, började jag jobba i Stockholm. Året var 1996 och IT-boomen var i sin linda. Spännande år då mycket hände och visionerna var många och jag jobbade med projektledning, försäljning och IT-kravställning. Efter millennieskiftet och jobb i London samt Chicago, började jag jobba som managementkonsult med förändringsledning baserat på att arbeta med gemensamma bilder och företagskultur.

Under de senaste sex åren har jag kombinerat förändringsledning med att jobba i uppdrag där nya IT-system varit en viktig ingrediens. Nya organisationer och/eller arbetssätt kommer ju nästan alltid i kombination med IT-utveckling idag. Ibland har det varit verkligen genomgripande – digital transformation med ny affärsmodell – andra gånger har förändringen varit mer inkrementell.

2014 följde jag med en kollega på en kurs i grafisk facilitering. Sakta med säkert började saker och ting falla på plats; här hittade jag verktyg för att kunna kombinera mina två stora jobb-passioner – att analysera och att rita. För det är just  kombinationen som är grejen: Analysera – Strukturera – Illustrera. Inte förrän samtliga tre delar är väl genomförda kan jag vara nöjd, för det är då det blir en bild som på ett enkelt sätt kan förmedla ett komplext sammanhang. Och det här passar ju så bra ihop med mina erfarenheter av att jobba med förändringsledning baserat på gemensamt framtagna bilder. Nu äntligen får jag ihop det! Nu får jag jobba med alla delar av min kompetens och person. Lyckliga jag! Och vilken spännande resa det här ska bli – för hittills har det varit mina kunder som har kommit på uppdragen ”Skulle inte du kunna…”, ”Jo, det klart vi skulle kunna göra så…”. Och i de mötena har sådana oväntade och spännande resultat uppstått. Så tveka inte att höra av dig med en idé – tillsammans kan vi förverkliga den.

/Lena
tel: 0703 – 43 37 33
mejl: lena.pehrs@businessdesignstudio.se